Dr. Hartley refereerde naar de sociale verbeteringsprogramma’s en de humanitaire initiatieven die door de Kerk worden gesponsord en beschrijft het als het “krachtige gevoel van multiculturisme en respect en waardigheid voor individuen” van de Scientology Kerk als “... is hier niet alleen welkom, maar is bijna van essentieel belang”. Hij prijst L. Ron Hubbard als “een van de grote religieuze vernieuwers van de 20e eeuw”.

VIDEO TRANSCRIPTIE:

Ik denk dat het nog een fundamentele bouwsteen voor Scientology is om een hele reeks van andere gemeentes samen te brengen. Boven zagen we vele verschillende culturen en geloven bij elkaar komen. Dat was fantastisch, en een organisatie die de belichaming is van dat krachtige gevoel van multiculturalisme, universalisme en respect en waardigheid voor individuen, is hier niet alleen welkom, maar is bijna van essentieel belang.

Ik ben het meest geïnteresseerd in de dingen die je in de praktijk brengt, dingen die te maken hebben met Narconon, Criminon, educatieve bewegingen, dingen wat betreft de bestrijding van onwetendheid, drugs en een reeks van andere dingen, dus is het spannend om te zien dat dit centrum nu het coördinatiecentrum zal worden voor zo veel gemeenschapsactiviteiten die jullie organisatie onderneemt.

Ik denk dat L. Ron Hubbard – en dit wordt steeds duidelijker in de Academie – dat hij een van de grote religieuze vernieuwers van de 20e eeuw is. Zijn nalatenschap is dus nogal verbazingwekkend maar daar komt nog bij dat het erop lijkt dat hij een van de grote religieuze spirituele vernieuwers van recente tijden is en om die redenen, is hij een behoorlijk buitengewoon menselijk wezen.

DOWNLOAD HET WITBOEK