Hoe je gezond blijft | Preventieresourcecentrum

V. Tot Besluit

Religie houdt zich bezig met de spirituele aard van de mens en met het doel van zijn aanbidding, of dat nu God of het Absolute of Boeddha is.

De verklaring over Leer en Praktijk in De Scientology Religie begint met een korte bevestiging van haar spirituele aard en gaat direct verder met een beschouwing van de achtergrond van de beweging, met speciale secties over hindoeïsme en boeddhisme. De grondlegger en de latere medewerkers zijn duidelijk beïnvloed door het lezen van deze Aziatische religies en ze geven hier wijdverspreide trends van modern denken weer. Al meer dan een eeuw lang is de invloed van Aziatische, met name Indiase, ideeën heel krachtig geweest in Europa en Amerika en dit moet invloed hebben op het begrip van religie. Religie houdt zich bezig met de spirituele aard van de mens en met het doel van zijn aanbidding, of dat nu God of het Absolute of Boeddha is. Naarmate Scientology zich ontwikkelt, zou ze meer de nadruk kunnen leggen op de plek van het Opperwezen, niet alleen als het doel maar de bron en de in stand houdende kracht van alle inspanningen van de mens. In haar huidige vorm is de doordringende leer van de spirituele aard van de mens en zijn onverwoestbare innerlijke essentie in overeenstemming met veel aspecten uit een aantal van de belangrijkste wereldreligies.

In haar huidige vorm is de doordringende leer van de spirituele aard van de mens en zijn onverwoestbare innerlijke essentie in overeenstemming met veel aspecten uit een aantal van de belangrijkste wereldreligies.

Geoffrey Parrinder
1977

Auteur
DOWNLOAD HET WITBOEK