In zijn lovende woorden over wat de Scientology Kerk betekent voor de gemeenschap van Harlem, zei Eerwaarde Jones dat “Vanuit de Bijbel gezien, is elke beweging die er was – iedere beweging van verandering die gebeurde, gebeurde met één persoon. L. Ron Hubbard is een beweging voor verandering, verandering ten goede, verandering voor bewustwording… Ik geloof dat hij een rijke nalatenschap achterliet zodat mensen echt kunnen begrijpen wat hun potentieel is en wat de weg naar een gelukkig leven is, gebaseerd op zijn leerstellingen en begrip.”

VIDEO TRANSCRIPTIE:

Terwijl Harlem de renaissance voor een groot aantal bewegingen is geweest, spreekt het gewoon voor zich dat de Scientology Kerk nog een hoofdstuk in de geschiedenis van Harlem zou zijn voor nog een grote beweging.

Dit gebied is zo veelzijdig, je hebt de zeer rijke en machtige mensen en dan heb je de zeer achtergestelde en verdorven mensen. En de behoefte aan de Scientology Kerk om op dit geschikte moment te komen en om zo’n soort impact te creëren is ongeëvenaard.

David Miscavige zei: “We kwamen om je te helpen datgene te doen wat je nodig hebt om jezelf te helpen”. Mensen realiseren zich niet dat de hulp die zij hebben in hunzelf zit, de verandering die ze nodig hebben zit in hunzelf. In staat zijn om mensen uit de gemeenschap te brengen, mensen te brengen die niet weten dat er hulp beschikbaar is, hier naar dit Centrum, en een impact op hun leven te hebben dat hopelijk een domino-effect veroorzaakt, waar ze ook naartoe gaan, want als ze hulp hebben gekregen van de Scientology Kerk van Harlem, in Harlem, dan ben ik er vrij zeker van dat iemand uit Queens dezelfde hulp kan krijgen.

Er zijn zo veel mensen die lijden. Er zijn zoveel mensen die verloren zijn. Zo veel mensen willen hulp die niet weten hoe ze erom moeten vragen of aan wie. Om de Scientology Kerk hier te hebben op dit moment om een ander voertuig van ondersteuning te zijn voor de hulp die mensen nodig hebben, is verbazingwekkend. Werkelijk verbazingwekkend.

Om iemand te vertellen, ongeacht hoe ze aan de drugs raakten of hoe ze dan ook in de problemen terechtkwamen, dat ze hun weg eruit kunnen vinden. Ik doe dit werk al meer dan 35 jaar en klaarblijkelijk om wapenbroeders te hebben die komen helpen en zeggen: “Hé, luister eens, laat ons jou helpen om te doen wat je al zo erg graag doet. Laat ons jou helpen om het verschil in het leven van mensen te laten maken wat je al erg lang wilde maar waar je nooit de steun, de hulpmiddelen of de toegankelijkheid voor had.” Waar anders kun je een plek vinden waar je zo’n soort videopresentatie kan doen van de klasse en uitmuntendheid die ik in de Scientology Kerk kan vinden?

De samenwerking die ik hoop dat hieruit voort zal komen zal ten eerste het uitnodigen van andere religieuze leiders zijn om te laten zien wat Scientology kan doen, om hen te helpen met hun werk zonder hun religieuze dogma te verstoren, zonder hun mindset te veranderen ten aanzien van alles wat ze doen dat belangrijk voor hen is. Maar je kunt dit aan je arsenaal toevoegen om iemand te helpen die wellicht niet in staat is om jou te horen op jouw niveau, maar ze zullen het horen van de Scientology Kerk.

Ik sprak vandaag met iemand en ik zei: “Iets wat geen waarde heeft, zal niet lang standhouden”. Dit heeft duidelijk waarde en dat komt van mensen die visionairs zijn, vanuit de Bijbel gezien, is elke beweging die er was – iedere beweging van verandering die gebeurde, gebeurde met één persoon. L. Ron Hubbard is een beweging voor verandering, verandering ten goede, voor bewustwording, verandering voor herkenning, verandering voor realisatie, verandering voor openbaring, om te zien wat je kunt doen en het dan te gaan doen.

Dat wordt normaal gesproken niet geleerd, dat is niet iets wat je in een seminarie of hogeschool leert. Je moet iemand hebben die genoeg visie heeft om dat in jou te plaatsen en ik geloof dat dat precies is wat L. Ron Hubbard deed. Ik geloof dat hij een rijke nalatenschap achterliet die mensen echt kunnen begrijpen wat hun potentieel is en wat de weg naar een gelukkig leven is, gebaseerd op zijn leerstellingen en begrip.

Ik prijs zijn inspanningen. Om dit soort werk op dit niveau te doen, vergt duidelijk meer dan enkel maar het gemiddelde individu. Er is iets speciaals aan hem, iets anders aan hem, iets dat hem nog grootser maakt, omdat één ding dat ik heb opgemerkt is dat mensen hem niet per se tot een god maken, hij is niet hun god. Hij is hun gids.

DOWNLOAD HET WITBOEK