Als interreligieus leider en hoogleraar in de vergelijkende godsdienstwetenschappen, spreekt Rabbi Michael Shevack over de universele waarheden van de Geschriften en de theologie van de Scientology religie en over de Grondlegger van Scientology, L. Ron Hubbard. Hij deelt zijn opvatting over de Kerk en haar leden, en verklaart dat “Het heeft zo veel mensen... die van de wereld een betere plek willen maken” en die zijn “toegewijd om het recht van een persoon te bekrachtigen om veilig te bestaan en zonder drugs en zonder drank”. Rabbi Shevack spreekt verder over “de kracht, de visie en de koppige vastberadenheid” van de Kerk, waarmee zij scientologen dringend verzoekt om het voorbeeld van de grondlegger van de religie te volgen en door te gaan met hun werk “totdat het goede overal aanwezig is”.

VIDEO TRANSCRIPTIE:

Ik neem het werk van L. Ron Hubbard als religieuze literatuur serieus. Ik kijk er theologisch op dezelfde manier naar als de diverse gezindten binnen het judaïsme, de diverse gezindten van het christendom – dus ik vat het serieus op.

Bij mij bestaat er geen twijfel over dat het enorm veel universele waarheid bevat en er is op een heel ongewone manier vorm aan gegeven, omdat het modern is en het gebaseerd is op kennis van de 20e eeuw. En het is gewoon op zo’n manier samengesteld en gestructureerd dat mensen het heel gemakkelijk kunnen begrijpen, en het is niet alleen voor mensen zonder formele scholing. Of je nu formele scholing hebt gehad of een academische graad hebt, de vraag is: kan de kennis je hart bereiken?

Hij heeft echt een enorm gave om kennis te structureren. Ik heb zoiets nog nooit echt in iemand waargenomen. En zijn literatuur bevat prachtige dingen waarvan ik mensen echt kan aanraden om het als theologie serieus te nemen.

Dit is een zeer, zeer unieke kerk. Het is een moderne kerk. Ze bestaat nog niet zo lang, ze heeft sommige kenmerken van de oudere kerken niet. Jullie hoeven niet hetzelfde te ondergaan.

Dus om mensen hier een mogelijkheid te geven om door heel andere ogen naar de spirituele fenomenen te kijken – eigentijdse ogen zonder de bagage en de schuld van het verleden, ik denk dat dat een heel erg belangrijk iets is in een gemeenschap die een enorme renovatie moet ondergaan om haar achterstand weg te werken.

Deze kerk heeft haar centra en kerken in zo’n vijftig jaar sneller verspreid dan het christendom. Het is een verbazingwekkend fenomeen dat nooit zou kunnen hebben plaatsgevonden zonder de technologieën die we hadden. Het is gewoon een fenomeen. Ik ben oprecht van mening dat alle goede sociale bewegingen moeten leren van de Scientology Kerk en hoe ze communiceren.

Het heeft zo veel mensen. Goede mensen, zorgzame mensen, liefdevolle mensen – mensen die van de wereld een betere plek willen maken. Dat is wat ik doe, ik word wakker in de ochtend, daar leef ik voor en dat is wat ik samen met de Scientology Kerk bereik. Ze zijn in overvloedige mate energiek, vastbesloten, zorgzaam en het geeft me hoop dat ik niet alles zelf hoef te doen, dat ik niet de enige Lone Ranger hoef te zijn. Dat ik vrienden heb en familie heb, dat ik spirituele broeders en zusters heb die met mij samenwerken. Dat is een ongelofelijk gevoel.

En in termen van wat Scientology biedt, het is heel erg belangrijk. Ik werk met Scientology aan internationale mensenrechten en er zijn hier mensenrechtenkwesties gaande in termen van schendingen van de eerbiedwaardigheid van mensen wat we doorgaans geweld noemen. Er is ook een drugsprobleem en Scientology zorgt ervoor dat mensen drugsvrij zijn. Het is dus echt belangrijk dat dit soort kerk eraan is toegewijd om het recht van een persoon te bekrachtigen om veilig te bestaan en zonder drugs en zonder drank. Het is werkelijk een uitstekend iets om hier aan 125th Street te plaatsen.

God is daar aanwezig waar mensen goede daden verrichten. Verricht alsjeblieft goede daden. Dat is alles wat ik van Scientology verlang. Neem haar kracht, haar visie, haar koppige vastberadenheid en stop niet tot het goede overal aanwezig is. Dat is de gave waarvan ik geloof dat L. Ron Hubbard die de hele wereld aan het leren was.

DOWNLOAD HET WITBOEK