Hoogleraar Vonck spreekt over de enorme omvang en reikwijdte van de nalatenschap van L. Ron Hubbard. Hij zegt, “De boodschap van Ron Hubbard is om vrede naar de wereld te brengen, moraliteit terug naar de wereld te brengen, mensen te helpen waar je maar kunt en mensen te respecteren voor wie en wat ze zijn”. Hij beschrijft de bijdragen van L. Ron Hubbard als “wat deze eeuw nodig heeft: een nieuwe visie, nieuwe doelen in het leven en respect voor elkaar”.

VIDEO TRANSCRIPTIE:

De boodschap van Ron Hubbard is vrede naar de wereld brengen, moraliteit terug naar de wereld brengen, mensen helpen waar je maar kunt en mensen respecteren voor wie en wat ze zijn. En dat creëert iets nieuws en dit is wat deze eeuw nodig heeft, nieuwe visie, nieuwe doelen in het leven en respect voor elkaar.

Het erfgoed van Ron Hubbard – sommige mensen zullen hier op de een of andere manier mee omgaan en men zal het vergelijken en voor sommige mensen is het net zoiets als het vergelijken met de Bijbel of de Talmoed of wat dan ook, omdat zijn woorden die zijn opgeschreven – door hemzelf zijn geschreven – ze zullen altijd blijven bestaan.

Hij heeft zo veel dingen gezien, hij heeft zo veel dingen geschreven, dit is verbazingwekkend. Als meer mensen hetzelfde zouden doen, dan zou je drie keer zijn leven nodig hebben.

De bijdrage van Ron Hubbard is niet één bijdrage maar vele bijdragen, dus wat me het meeste opvalt is dat als je ziet wat er nu gaande is in de Scientology beweging, ze gebruiken de tools die Ron Hubbard heeft gecreëerd en het helpt mensen. Ik zie dat er anti-drugsprogramma’s zijn, er zijn programma’s om beter te studeren, er zijn programma’s voor rehabilitatie – er is dus voor alles een oplossing. En daarom is dat een grote bijdrage.

L. Ron Hubbard zal om een heleboel dingen herinnerd worden en ik denk dat dit een zeer individuele vraag is, een persoonlijke vraag, want laten we zeggen voor mensen in rehabilitatiecentra die de tools van Ron Hubbard krijgen, dat zal voor hen het meest opvallend zijn. Voor mensen die anti-drugsprogramma’s gebruiken zal dat het meest opvallend zijn. Daarom zei ik dat Ron Hubbard zo veel voor zo veel verschillende mensen heeft gecreëerd, dus iedereen zal er iets in kunnen vinden.

De Scientology beweging zal niet alleen groter en groter worden vanwege de waarde van zijn werken, maar ook om de aandacht die het krijgt. Het zal veel interesse opwekken – wat is deze beweging aan het doen? Of waar draait het om? Dus mensen zullen de boeken lezen en nog meer en meer mensen zullen de boeken lezen, en zelfs naar een Scientology Kerk gaan en gewoon naar binnen lopen en zien wat er daar gebeurt.

DOWNLOAD HET WITBOEK