IX. Religieuze Diensten

De Scientology Kerk heeft haar eigen religieuze diensten met haar eigen geestelijken, preken en credo. Een deel van een religieuze dienst kan ook bestaan uit het luisteren naar een opgenomen lezing van L. Ron Hubbard. Ook maakt een “Gebed voor Totale Vrijheid” er deel van uit.

Een kerkelijk handboek, samengesteld door de Moederkerk in Californië, omvat ook instructies voor naamgevingsceremoniën, huwelijken en begrafenissen. De naamgevingsceremonie wordt gehouden om de thetan, het spirituele wezen, te helpen zich te identificeren met zijn nieuwe lichaam en hem officieel te introduceren bij zijn ouders, familie en vrienden.

De religieuze en kerkelijke diensten staan binnen Scientology echter niet zo centraal als dat in traditionele christelijke kerken het geval is. Er moet echter opgemerkt worden dat de religieuze diensten van verschillende religies een breed spectrum vormen.

Naar een typische hindoetempel gaat bijvoorbeeld elk individu of gezin om zijn eigen rituelen uit te voeren en om advies te vragen aan hun religieuze leiders, gewoonlijk zonder algemene rituelen die voor iedereen uitgevoerd worden. Ook is het vanzelfsprekend dat gebeden een andere betekenis hebben in een religie waar God wordt gezien als een niet persoonlijke entiteit, dan in een religie waar wel wordt geloofd in een persoonlijke God of goden en ermee wordt gecommuniceerd.

X. Scientology is een Religie
DOWNLOAD HET WITBOEK