VII. Redding

Volgens Scientology zijn de traumatische ervaringen van zowel dit leven als eerdere wedergeboortes een struikelblok voor rationeel gedrag en spirituele ontwikkeling. De doelstelling van Scientology auditing is om de thetan te bevrijden van het “reactieve verstand”, de ketenen van slechte herinneringen en om de mogelijkheid tot redding weer op te roepen.

Het doel is een met god vergelijkbare staat van volledig OT (Opererende Thetan), waarbij de thetan vrij is van alle beperkingen in dit leven.

Naast individuele redding, ziet Scientology het ook als haar taak om onze hele planeet weer op orde te brengen en een beschaving te creëren waar geen irrationaliteit, criminaliteit of oorlog is.

Net als in Indiase religies, is Scientology van mening dat de mens bevrijd moet worden van daden in het verleden (vergelijkbaar met het karma van het hindoeïsme en boeddhisme) die zich opgestapeld hebben in de keten van talrijke wedergeboortes. De opvatting van Scientology over redding omvat zowel dit leven als het leven dat hierop volgt. Het belooft in beide gevallen de Brug naar Totale Vrijheid.

Naast individuele redding, ziet Scientology het ook als haar taak om onze hele planeet weer op orde te brengen en een beschaving te creëren waar geen irrationaliteit, criminaliteit of oorlog is. In het jargon van Scientology is een synoniem voor redding “voortbestaan”. Dit omvat zowel het huidige leven als het leven dat hierop volgt. Auditing en de E-meter die daarbij gebruikt wordt, helpen het individu om zijn werkelijke en oorspronkelijke identiteit terug te vinden.

VIII. De Scientology Kerk
DOWNLOAD HET WITBOEK