Hoe je gezond blijft | Preventieresourcecentrum

II. DE BETEKENIS VAN DE ISLAM

De islam omvat alle religies en in een openbaring van de Koran wordt gesteld dat alle boodschappers van God en alle profeten de leer van de islam hebben verkondigd. Dus wat is nu precies de islam?

Het woord islam betekent God absoluut gehoorzamen of alles aan God toevertrouwen. Ze kan ook worden verklaard met het woord vrede. Als men de afleiding in het Arabisch van het woord islam terugspoort, zal men zien dat het afkomstig is van het zelfstandig naamwoord islam, dat is afgeleid van het Arabische werkwoord Salima dat de betekenis heeft van: vrij, ontsnappen van, veilig en gezond, geen vergissingen en duidelijk bewezen. Met andere woorden, het woord islam zou kunnen worden geschreven in de betekenis van de weg naar vrijheid, de weg naar emancipatie die wegleidt van al het lijden en de weg naar veiligheid en gezondheid.

In het boeddhisme betekent het woord boeddhisme zelf het betreden van de status van Boddhi Sattva en het bereiken van de staat van spiritueel ontwaken en absoluut volgen. Het shintoïsme heeft dezelfde term Kamunagara. Dit zijn allemaal verschillende namen voor de staat van spirituele bevrijding van de mens.

Gelijksoortige termen bestaan in Scientology die worden uitgelegd als de spirituele niveaus van Clear en OT die voorheen nooit bereikt waren. (OT betekent Opererende Thetan. Thetan is de Scientology term voor spirituele entiteit of spiritueel wezen.)

In de zin van streven naar spirituele vrijheid, hebben de islam en Scientology veel met elkaar gemeen.

De heer Hubbard heeft twee brieven achtergelaten die zijn gericht aan de leiders van het boeddhisme, waarin hij verklaarde dat Scientology binnen twee à drie jaar voor iedereen het bereiken van de staat van Bodhi mogelijk kon maken en stelde voor dat de leiders van het boeddhisme twee jongemannen uit elke specifieke tak van het boeddhisme zou sturen om te trainen in de leer van Scientology en die leer later naar hun specifieke tak te brengen.

Islam betekent de weg om vrij te zijn en de weg naar emancipatie. Om de spirituele staten van Clear en OT in Scientology te kunnen bereiken, moet men die materialen bestuderen en toepassen in wat genoemd wordt De Brug naar Totale Vrijheid. Deze Brug is eigenlijk een kaart waarop het pad van studie en toepassing staat aangegeven dat men moet volgen om die vrijheid te bereiken. In de zin van streven naar spirituele vrijheid, hebben de islam en Scientology veel met elkaar gemeen.

III. Waar de Mens uit bestaat volgens het Standpunt van de Filosofieën van Scientology en de Islam
DOWNLOAD HET WITBOEK